Udvid din have med et vådområde

Rundt omkring i det danske land findes der uendeligt mange forskellige haver. Disse kommer både i den mere neutrale udgave, som de fleste kender den med en simpel græsplæne og måske nogle enkelte blomsterbede. Men imellem disse haver findes der også områder, hvor ejeren har valgt at gå en smule mere all-in.

Det har absolut både noget at gøre med interesser og bestemt også tidsforbrug, men det er især i disse haver, at de fleste kan blive imponeret. Du kan også selv blive en af disse ejere, og et skridt henimod dette er ved at udvide din have med et vådområde.

Både godt for naturen og for familien

Et vådområde er ikke noget, de fleste haver har, men det er på den anden side noget, som de fleste haver vil nyde godt af. Med forskellige planter til vådområder kan du med etableringen af denne være med til at forsikre et varieret liv i din have, som både klima og din familie vil kunne nyde rigtig godt af.

Der findes et stort udvalg af planter til dit nye vådområde og du kan på den måde også her være med til at præge din have henimod lige præcis det udtryk, som du leder efter.

En have der lever og altid er i udvikling

Det er helt centralt, at du altid opfatter din have som en levende størrelse. Denne er altid i live og dermed også i udvikling. Du kan selv være med til at præge, hvilken vej denne skal gå imod – eksempelvis med indførelsen af et vådområde – men du vil ikke kunne styre, hvordan denne lever i sig selv.

Det er det smukke ved at eje en have. Denne lever sit eget liv på samme måde som resten af os, den formår endda at skabe smukke omgivelser samtidig. Det er måske noget, alle os andre kunne lære meget af.