Tips til, hvordan du kan indrette boligen med de grønne planter

Planter skaber liv, og det kan være fantastisk at udsmykke en bolig med, fordi det ofte sætter noget spil og nogle farver i gang. Men det kan være svært lige at finde ud af, hvad man kan gøre ud over at have dem stående i vindueskarmen, så her er et par ideer og gode tips.

Indendørsplanter

Når du går rundt i dit hjem mellem hvide vægge og tidens moderne matte farver, så kan et par grønne planter være lige præcis dét, der sparker liv i omgivelserne. Det kan gøre rigtig meget ved et rum, og selvom planterne måske er mørkegrønne, kan man få en fornemmelse af, at noget lyser op. Går du først i gang med at skabe dig en samling af planter, så risikerer du at blive bidt af det, og pludselig stå med måske lidt flere planter, end hvad der sådan lige er plads til i husets mange vindueskarme. Derfor kan det være en god ide at begynde at indføre planterne på den måde, din bolig er indrettet på. Det kan være med planter, som er en del større og som kan stå på gulvet, og har du endnu ikke planter i den størrelse endnu, så kan de også stå på noget nærmere gulvet, men hvor de stadig bliver løftet godt op, for at skabe det mere spil, som de er så gode til.

Gode gaver

Når først plantefeberen raser, så kommer der jo hele tiden flere planter til, og ikke kun fra indkøb, men også af de stiklinger, som vil komme spirende. Det skaber mulighed for at komme til at omplante og få flere babyplanter i familien, og det er altså ekstra gratis planter. Ud over at de kommer af sig selv, så melder der sig endnu en smart funktion på banen. Planter er nemlig fantastiske gaver at give, og hvis du selv har været med til at give dem liv fra lille stikling og til egen potte, så er der altså lidt mere hjemmelavet værdi i gaven. Det er en populær indflytningsgave, og det er en genstand, som altid er god at have med, hvis ikke som den primære gave, så som en lille ekstra sidegevinst.

Udendørsplanter

Med lidt mere undersøgelse vil du måske også finde smukke planter, som skal stå udendørs, og her er hovedindgangen et smukt sted at have planter stående som velkomst til dig og alle besøgende.