Spar på elregningen med solcellelamper

Prisen på el buldrer derud af for tiden. Vi forsøger at time vasketøjet og tørretumbleren, efter hvornår strømmen er billig, så elregningen er til at betale, uden at økonomien falder fra hinanden. Tv’et kører ikke længere unødvendigt i baggrunden og lys står ikke tændt i værelser, vi ikke er til stede i. Vi er blevet meget mere bevidste om, hvad vi bruger strøm til, og hvor vi måske kan spare på strømmen. Og et sted at spare, er ved at skifte udendørsbelysningen ud med solcellelamper.

Fordelen ved solcellelamper

Der findes mange fordele ved at bruge solcellelamper som belysning i stedet for konventionelle udendørslamper. For det første kræver en solcellelampe ikke ledninger. Man skal derfor ikke grave haven op, når lampen skal installeres. Det betyder også, at det er nemmere at oplyse områder langt fra en strømkilde som fx et skur bagerst i haven, en sti eller lignende. Derudover er en store fordel også, specielt i disse tider, at du sparer på strømmen. Solcellerne er selvdrevne, og er derfor ikke en synder på elregningen.

Funktionalitet – også om vinteren?

Man kan tænke, at solcellelamper er smarte og funktionelle om sommeren med lange solrige dage og mange solskinstimer. Men virker solcellelamper også om vinteren, spørger du måske? Og det gør de! Teknologien i solcellelamper nu om dage gør, at solcellelamper fungerer lige så godt om vinteren, som de gør om sommeren. Det betyder også, at de lyser næsten uanset vejr og placering i forhold til solen. Hvis man dog vil være ekstra sikker på, at man har lys året rundt, kan man vælge en solcellelampe med sensor. Her lyser lampen kun, når nogen går forbi sensoren, og lampen bruger derfor ikke unødig strøm på belysning, når det ikke er nødvendigt. Så skift udendørsbelysningen ud med solcellelamper i dag og hjælp både klimaet og din elregning!