Sådan skaber du den bedste terrasse

I de varme sommermåneder bruger mange danskere et utal af timer på terrassen i baghaven, hvilket ikke er uden grund. Terrassen fungerer for mange som et afslapningsområdet i det fri, hvor tankerne kan slippes løs og stressen glemmes. Netop derfor er det vigtigt at skabe den bedst mulige terrasse, så man kan nyde de sene solskinstimer i ro og mag.

Underlag

Når det kommer til terrasser, er det vigtigt at tænker over underlaget, som terrassen skal befinde sig på. Mulighederne er mange, hvoraf træ- og fliseunderlag er de mest hyppige. Særligt fliseterrassens popularitet er ikke uden grund, da men med denne type underlag få en god stabilitet, lang holdbarhed og minimal vedligeholdelse. For de fleste terrasser er 30×60 fliser en ganske udmærket størrelse, der skaber en god harmoni.

Beplantning

Selvom terrassen er mellemstadiet mellem haven og huset, klæder det størstedelen af terrasser at have en vis grad af beplantning. Dette får terrassen til at hænge mere sammen med haven, men derudover skaber det også en god og afslappende atmosfære. Beplantningen kan både være i form af potteplanter, mindre træer eller måske en hæk, der omkranser terrassen.

Privatliv

Har man have, der ikke nødvendigvis har den største hæk omkring sig eller ikke ligger så privat anlagt, kan det være en fordel at gøre selve terrassen en smule mere privat. Dette kan både gøres ved hjælp af en mindre hæk, som nævnt ovenfor, eller ved hjælp af et privatlivsskabende hegn.

Forbindelse til huset

Når man anlægger eller renoverer en terrasse, kan man med fordel skabe en forbindelse mellem denne og huset. Ligger terrassen tæt op af huset, er en terrassedør en oplagt ide, da terrassens tilgængelighed dermed også øges. En terrassedør medvirker desuden til at afstanden mellem hus og terrasse ikke er så stor, hvilket kan være med til at øge de øvrige familiemedlemmers interesse og brug deraf.