Sådan kan du sørge for din have har de bedste vilkår under de danske vejrforhold

Det sjældent nemt at forudsige det danske vejr helt ud fra det almene normer om vejr i de forskellige årstider. Nogle gange er der ingen regn, andre gange er der rigelige mængder. Det er alt sammen forhold der kan have betydning for naturen omkring os, og er du haveindehaver er du måske lidt påvirket af den effekt det til tider ekstreme vejr kan have på din haves trivsel.

Hold dig orienteret

Det er måske nemmere sagt end gjort, men du kan måske komme nogle af episoderne i forkøbet ved at holde dig en smule orienteret om, hvad der sker omkring i Danmark og i verden. Norddjursnetavis.dk og lignende er eksempler på den massive mængde medier vi har i Danmark med fokus på både internationale, nationale og endda ganske lokale nyheder. På den måde kan du finde ud af, hvordan vejret forholder sig og måske hvordan det kommer til at være, så du kan redde eventuelle sarte planter, blomster eller andre konstellationer i rette tid.

Lav en have med holdbare planter

En anden mulighed kan også være at indrette din have med planter, der ikke er så skrøbelige overfor vind og vejr. Der findes flere planter, der fint kan håndtere mange ekstreme vejrforhold i begge ender og trives uden videre. På den måde behøver du i mindre grad at bekymre dig om dine planters ve og vel, og måske er der også mindre arbejde på daglig basis at vedligeholde nogle af disse typer planter. Så kan du have en smuk og gennemført have med planter i stortrivsel, som du kan vise frem og høste en masse komplimenter af. Samtidig med, at det jo også bare er skønt at have nogle naturskønne udendørsarealer, som du både kan kigge ud på, men også sidde og nyde en solskinsrig dag på din græsplæne.