Sådan finder du din næste motorsav

Står du og overvejer hvilken motorsav, du skal købe? Der findes en del forskellige slags motorsave, så det er ikke underligt, hvis du er tvivl om hvilken en, du skal vælge. Står du og skal i gang med dit næste haveprojekt, kan du læse med her og få en idé om hvilke motorsave, der findes.

Find det rigtige brand

Udover at der findes mange forskellige motorsavsmodeller, findes disse også produceret af forskellige brands. Du kan blandt andet finde en Stihl motorsav eller en Husqvarna motorsav, som begge er to kendte brands. Det kan være du kender nogle, som har erfaringer med motorsave, eller måske har du værktøj af brands, du godt kan lide, og som gør, at det er dette brand du køber en motorsav i.

Motorsav med drivkraft

Motorsave kan drives på forskellige måder.

En benzindreven motorsav kan muligvis være en god idé til dig, som udfører større savarbejde, da disse kan trække meget. Hvis ikke du vil døje med at have benzin på lager, kan det være at en motorsav med eller uden ledning vil passe bedre til dig. Med en elektrisk motorsav med ledning er du for eksempel oftest sikret en motorsav, der kan klare arbejde i lang tid. På den anden side kan ledninger være irriterende at døje med, da disse så kræver strømforsyning og er måske ikke så bevægelsesfrie, som dem med batteri. Den negative side ved en batteridreven motorsav kan være, at du skal sørge for, at batteriet er opladet til den dag, du skal bruge motorsaven hvilket kræver, at du forbereder dig godt på forhånd.

Der er desuden også forskel på vægten af de forskellige motorsave, som kan have betydning for dit valg. Benzindrevne motorsave er for eksempel tungere end elektriske, som måske kan give dig udfordringer, hvis ikke du er vant til at bruge en motorsav.