Sådan vedligeholder du din terrasse

Om foråret er det tid til at få din have tilbage til den absolut bedste version. Her taler vi ikke kun om de planter og blomster, der overlevede vinterfrosten. Din terrasse har også brug for at blive vedligeholdt, så den er klar til sommerens fester og grillmiddage. Derfor har vi her lavet en guide med gode råd, så du kan vedligeholde din terrasse på bedst mulig vis.

Tips til vedligeholdelse af din terrasse

De fleste belægningstyper har brug for lidt mere end en spand varmt sæbevand for at blive ved med at se pæne ud. Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Fej hver dag snavs væk, der samler sig på din terrasse.
  • Skrub belægningen med varmt sæbevand. 
  • Hvis det ikke er nok at bruge varmt sæbevand, kan du overveje en anden form for behandling af terrasse. Det kan være alt lige fra flisebehandling til træbehandling, betonbehandling eller hvad der nu lige er brug for til din terrasse.
  • Husk at fjerne ukrudt. Dog skal du være forsigtig med den type ukrudtsmiddel, du bruger. Nogle kan nemlig plette brosten. Sørg for, at ukrudtsmidlet kan bruges på den belægning, der er på netop din terrasse.

Lige meget hvilken metode du vælger, er det en god idé at vaske din terrasse grundigt tre til fire gange om året. Du bør altså ikke nøjes med at rense den i begyndelsen af sommeren samt i slutningen.

Derudover skal du sørge for at rense dine havemøbler, så de også bliver holdt pæne. Der er ikke noget ved en pæn belægning på terrassen, hvis alle havemøblerne er beskidte og slidte.